Oulun Energia Areena / Linnanmaan jäähalli
kise@kise.fi

Mikko Purontakanen KISEn pelaajakoordinaattoriksi!

Mikko Purontakanen KISEn pelaajakoordinaattoriksi!

KUKA MIKKO PURONTAKANEN?
Lempinimi: Puke
Ikä: 39
Entiset seurat: Kärpät, Kiekko-Oulu, Lukko, UJK, Kalpa, Kookoo, Pelicans, Bolzano Foxes, Basingstoke Bison, Asplöven, Kiekko-Laser, Uleåborg AIK, RB-Oulu, Ahmat & Kiekko-Karhut
Ammatti: Yrittäjä
Pelipäivärutiinit: Kahvi ja linimentti
Erikoistaito: Rystyränni
Motto: Painavaa on raskas kantaa
Lempi ruoka: Makkarakalakeitto
Biisi, josta sytyt ennen peliä: Se ei kuulu sulle (Gasellit)

Nyt on luvassa hieno tarina pitkänhuiskeasta kaverista, joka on todellakin löytänyt paikkansa. Mikko Purontakanen: mies, joka on pelannut jääkiekkoa Suomen, Italian ja Englannin pääsarjoissa. Jääkiekon Liigaa Puke on jauhanut komeasti yli 200 ottelua Rauman Lukossa ja Lahden Pelicansissa.

Mikko sai aikanaan kenkää Kärppien B-junnuista ikimuistoisella tavalla. Valmentaja oli tivannut pelaajilta heidän panostaan jääkiekolle. Jostain syystä nuori Purontakanen oli erottunut porukasta, koska oli ollut ainoa joka kertoi, ettei lätkälle mene täyttä sataa prosenttia. Potkuista seurannut maisemanvaihdos teki hyvää. Rauman Lukkoa valmentanut Vasili Tihonov nosti Purontakasen liigarinkiin kuuleman mukaan pelaajan pituuden ansiosta. Puke oli siis todistettavasti ainakin kerran urallaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Ilo oli kuitenkin lyhytaikaista, sillä ensimmäiset liigatreenit päättyivät tylysti alkukierrossa kaikuneeseen äkäiseen Tihonovin huutoon: ”Fuck you, you fucking junior. I don´t need you!”. Mutta tarvitsipa kuitenkin, sillä pelejä kertyi mukava määrä. Tihonov tapasi myös ensimmäisen kauden aikana, pelien ensimmäisten vaihtojen jälkeen lämpimästi kuiskutella: ”Pudo! If you do that again, I will bench you immediately”. Mutta pelit kulkivat! Pakkiparina hääri välillä liigalegenda Janne Niskala. Tällöin Pukella oli ehdoton kielto nousta yli punaviivan. 

Rauman aikoina hallin käytävällä oli kerran käveleskellyt vastaan paikallinen jääkiekkoa seuraava ipana. Puken nähtyään penska oli päästänyt suustaan jo legendaariseksi muodostuneen lausahduksen: ”Purontakanen, liigan paskin pakki”, jota Puke yhä lämmöllä muistelee.

Puken pääasiallinen tehtävä KISE:ssä tulee olemaan (miehen omien sanojen mukaan) pelaajakoordinaattorin sekä lipunmyyjän hommat, mutta jotta vastustajille hiipisi pieni pelko perseeseen, voi hän hypätä välillä myös kentälle! Puke ilmoitti, että on tarvittaessa käytössä, jos kuuluisa ylivoimapykälä on voimassa. Näin ollen Puke ei pelaa koko kaudella sekuntiakaan ylivoimaa. 

PUKE on pukukopissa joukkueen kantava voima ja arvostettu pelikaveri. Arvostuksesta kertoo se, että hänet nimitettiin yksimielisesti kaudella 2018–2019 KISE:n kaikkien aikojen ensimmäiseksi kapteeniksi.  Miehen motosta ”Muistakaa pelätä virheitä ja minimit minimiin”, on syntynyt KISE:n slogan.

Jutun pohjana on käytetty RB-Oulun Ääriryhmän tekemää haastattelua kaudelta 2014–2015